"Benimle aynı düşüncede olmayan insan düşman değildir ; Sadece benimle aynı düşüncede olmayan başka bir insandır." (Alıntı)

KARMA (Karışık Olanlar) Son Eklediklerim...

12 Temmuz 2008 Cumartesi

GENEL : 61 hidroelektrik santral yapılacak...

Tarih: 10 Temmuz 2008 Kaynak: NTVMSNBC
Enerji üretiminde verimliliğin sağlanması amacıyla özel sektörün kullanımına açılan su kaynakları üzerinde 61 yeni santral kuruluyor.

Toplam kurulu gücü 2 bin 778 megavat ve yıllık üretimi 10 milyar kilovatsaati bulacak olan 61 hidroelektrik santralin temeli bugün atıldı.

4 milyar dolarlık yatırım maliyeti bulunan ve 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan santrallerin yapımını üstlenen özel sektör temsilcileri, su kaynaklarının enerji üretimindeki önemine değindi.

13 Milyar Dolarlık Su Boşa Akıyor
Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Talu, 13 milyar dolarlık suyun kullanılmadan denize atıldığına dikkat çekerek, “Milletçe bu projelerimizi bir an evvel hayata geçirmemiz lazım” dedi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu da “Dağdaki rüzgarı, denizdeki serinliği, akan sular ve esen rüzgarlarla evinize getireceğiz” diye konuştu.

Güler: 2013'te Son Damlasına Kadar Kullanacağız
Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, hidroelektrik santralin enerji üretiminde ucuz ve temiz bir alternatif olduğunu söyledi.

Önemli bir yerli kaynak olan suyun önemli bölümünün denizlere aktığına işaret eden Güler, 2013 yılına kadar suyu son damlasına kadar kullanmayı hedeflediklerini bildirdi.

Unakıtan: Çek Kuyruğunu Gitsin, İşe Yaramaz
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da “61 tane barajın temeli atılıyor. Bunun manası Türkiye’nin kalkınmasıdır. Enerjisi olmayan bir ülke çek kuyruğunu gitsin, işe yaramaz” diye konuştu.

Unakıtan, Türkiye’nin geçen yıl dışarıya enerji hammaddeleri için 34 milyar dolar ödediğini, bu yılki tahminin 52 milyar dolar olduğunu kaydetti.

www.arkitera.com 'dan alıntıdır...

5 Temmuz 2008 Cumartesi

RAHMİ KOÇ : Koçgiller her yarışı kazansalar da, samimiyet yarışını hiç kazanamayacaklar , Tabii halkin gözünde... (Alıntı)

Dun 2 farkli gazetede Rahmi Koc' un is hayatinda 50. yili dolayisiyla kendisiyle yapilmis roportaja yer verilmisti. usenmedim, kendisine aciyarak (evet evet "kendisine benzeyenler haric herkesi bocek gibi goren zihniyetine" aciyarak) okudum roportajlari. ayse armanin sorulari-belki daha magazinel oldugundan, daha ilgincti pek tabii... her ne kadar rahmi kocun gece yatarken giydigi entari, aksam farkli sabah farkli uniforma giyen hizmetkarlari, ingilizce bilip bizzat bu nedenle otelden aldigi housekeeper i(ki kendisi cizgili lacivert takim elbise giyiyormus), yatmadan once ve uyanir uyanmaz nabzina atesine kilosuna bakan, sonra da "okeydir" diyen (aynen boyle diyormus) doktoru, kumasını dugmesini astarini kendi sectigi takim elbiseleri, sakalsiz biyiksiz (hatta kisa corapli olmayan) calisanlari umrumda olmasa da, rahmikocgillerin zihniyetini okumak acisindan faydali oldu bu soylesiler... Tabii DOGAN Grubu verecek degildi ya ayari, sagolsun Kursat Bumin sozunu esirgememis, "sanki dersin ankarali bir ailenin oglu degil de ingiliz aristokrati" diye ozetlemis olayi.

Hem dun roportajlari hem de bugun Kursat Bumin 'in yazisini gulumseyerek okurken bir anektot geldi aklima, bol bol rahmet okudum Sakip Aga'ya... rahmetli sabanci hastaneye yatirilmadan asagi yukari 15 gun once, asistani oldugum gazeteciyle TRT ye bir toplanti icin gitmistik. Hilmi yavuz, Enver aysever falan var odada, konusuyoruz. o sirada Sakip Sabanci iceri girdi.sanirim TRT2 deki bir programa katilmak icin gelmis. icerde ben haric herkes gayet sik, klasik giyimli kocaman adamlar. benim, uzerimdeki jeanden,tisortten,ayagimdaki converse ten belli asistan oldugum. Hepsinin onunden gecti, once benimle tokalasti (bayan olmam sebebiyle), nasilsiniz diyerek gulumsedi,cevabimi bekledi; sonra digerlerine gecti onlarla da tokalasip tek tek hal hatir sordu. O zaman bu davranisin ne anlama geldigini pek onemsememistim,uzerine kafa yormaya deger bulmamistim belki. ama dun okuduklarimdan sonra aklima dustu bu ani. Sakip aga rahmet istedi... Satir aralarinda iyice vakif oldum bu halkin Sakip Sabanciyi niye kendinden gordugune. Belki Sabancinin evindeki housekeeper'in cizgili takim elbise giymek zorunda oldugunu bilmedigimizden, belki uslubundan, belki enterasine islettigi basharflerini Ayse Arman'a anlatmadigindan...

Bu arada, Rahmi Koc bir zamanlar, "en buyuk rakibinin Sakıp Sabancı oldugunu" soylemis. Bu gidisle Kocgiller her yarisi kazansalar da, samimiyet yarisini hic kazanamayacaklar , tabii halkin gozunde...

Sevgiler,

pinar

(Genç Siviller Grubundan Alıntıdır.)

Kürşat Bumin 'in yazısını buradan ,

Rahmi Koç Röportajını buradan okuyabilirsiniz...


Bu konu ile ilgili başka bir yazı :

Koç'un milletle meselesi!

Kemal Özer'in www.timeturk.com sitesinde yayınlanan

yazısından ilgili bölümler:


"Kapitalistleri yola getirmenin en iyi yolu tüketmeme hakkını kullanmaktır" diyor Kemal Özer. İşte Rahmi Koç'un 'bıyıklı ve sakallı birini işyerime almam' sözlerine en sert tepkilerden biri.

Rahmi Koç'un 'bıyıklı ve sakallı birini işyerime almam' sözlerine Başbakan Erdoğan 'Ayrımcılığın yanında olmadık' diyerek, bir Başbakanın göstermesi gereken duyarlılığı gösterdi.

Hemen her sektörde faaliyet gösteren bir 'işadamı' bu ayırımcılığı nasıl yapar?

Hem bu ülkede üretim yapacaksınız, hem ürettiğiniz ürünleri başı örtülü, başı açık, düz liseli, imam hatipli, meslek okullu, bıyıklı, bıyıksız, sakallı, sakalsız insanlara satmak için, ne gerekiyorsa yapacaksınız. Hem de milletin değerleri ile alay edeceksiniz…

İHL'leri kapatmak için meslek liselerine 'kibrit suyu' dökenleri destekleyeceksiniz, on yıl aradan sonra bıyıksız bile olsa asgari ücretle karın tokluğuna çalıştıracak teknik eleman bulamayınca 'Koç Grubu için meslek lisesi memleket meselesi' diye alay edeceksiniz…

Başörtülüye ürünlerini satacaksın, sonra başörtülüleri işyerinde çalıştırmak bir yana başörtüsüne ve başörtülülere düşmanlık edeceksin...

Sakallıya bıyıklıya ürünlerini satacaksın sonra 'bıyıklı ve sakallı birini işyerime almam' diye millete meydan okuyacaksın…

'Teneke otomobiller' başta olmak üzere tüketicilere hiçbir hak sunmadan yıllarca millete ürünlerini satacaksın, duvarlar yıkılıp rakipler çoğalınca kalkıp 'kalite, rekabet' diyeceksin…

Başbakanın tabiri ile 'Bugün dünyanın hangi ülkesinde böyle ilkel anlayış var?' Bizde var… Tüsiad'ın en etkin üyelerinde var! Çünkü onların milletin değerleri ve fıtratla derdi var.

Bilinci tüketicilerin yaşadığı bir ülkede 'ferasetli bir tacir' bu sözleri asla söyleyemez. Ancak bu yakışıksız sözlerin sahibinin iki güvencesi olduğu için bu şekilde gürlüyor..!

Birinci güvencesi: Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin 'işverenin işyerinde bıyıklı ve sakallı olanları çalıştırmama hakkı olduğunu ve bunun 'ayrımcılık' olarak değerlendirilmemesi gerektiği' yönündeki kararı. Yargıtay kararında 'Bıyık ve sakal istememek ayrımcılığa girmez. Bıyık ve sakal istememek işverenin yönetim hakkı içine girer' demesi.

İkincisi güvencesi: Türk tüketicilerinin bilinç sorunu... Birçok ülkede bu tür bir söylemi iş adamları aklından bile geçir(e)mez. Çünkü oralarda tüketiciler bu tür garabetlerin gereğini hemen yaparlar ve alternatiflere yönelerek dünyayı bu materyalistlere 'dar' ederler…

Aslında bu tür sözler söylenmeli ki Türkiye'de henüz yeni filizlenen bu 'tüketici bilinci' harekete geçsin. Bu tür sözler, bir kimlik ibrazı olmanın yanı sıra, bu bilinci besler. Sakallı ve bıyıklılar için bu bilinci beslemenin ve harekete geçirmenin tam vaktidir aslında.

Bu vesileyle bıyıklı ve saklı tüketiciler ile Rahmi Koç gibi düşünmeyenlere Koç Grubu'nun ürünlerini almamak düşer. Kapitalistleri yola getirmenin en iyi yolu tüketmeme hakkını kullanmaktır.

YORUMSUZ : Alkol tüketimi azaldı kapatın !


(İnterNetDen Alıntıdır.)

4 Temmuz 2008 Cuma

ALINTI : Ülkemde Adalet, Güvenlik, Medeniyet, Temizlik İstiyorum...

Ülkemde Adalet, Güvenlik, Medeniyet, Temizlik İstiyorum...

1. Devletimi seviyorum ve elimden geldiği kadar koruyorum. Devletime bağlıyım. Onsuz ne yaparım?..

2. Devlet ile düzeni veya sistemi kesin olarak birbirinden ayırıyorum. Devletime ne kadar bağlı isem, düzenden de o kadar nefret ediyorum. Kötü ve bozuk düzenin değişmesini; yerine doğru, âdil hizmet eden, şeffaf, temiz bir düzen gelmesini istiyorum.

Devlet ile düzenin özdeşleştirilmesini asla doğru bulmuyorum.

3. Resmî ideolojiye inanmıyorum. Resmî ideolojisiz bir devlet ve rejim istiyorum. Hiçbir demokrat, medenî, hukuklu, insan haklarına bağlı ülkede resmî ideoloji (baskısı) yoktur.

4. Ülkemde pislik, kirlilik, kokuşma, bulanıklık istemiyorum; temiz, şeffaf, berrak, arı duru pak bir Türkiye istiyorum.

5. Hangi kesime mensup olurlarsa olsunlar hırsızlık, soygun, talan, hortumlama yapanları, ihalelere fesat karıştıranları, rüşvet alanları, kara/kirli servet sahibi olanları, tek kelime ile haram yiyenleri, haramla semirenleri lanetliyorum. Onların âbad olmamaları, berbat olmaları için dua ediyorum.

6. Halkın çoğunluğuna mensup bir Müslüman olarak kendi vatanımda, İngiltere’de olduğu gibi geniş bir din, inanç, inandığı gibi yaşamak, vicdan, düşünce hürriyeti olmasını istiyorum.

7. Türkiye halkının çeşitlilikler ve farklılıklar ile birlikte kardeşliğine ve birliğine inanıyorum. Halkı Türk Kürt, Sünnî, Alevî dinci lâik, sağcı solcu, şucu bucu diye birbirinden kopuk, birbirine düşman ve rakip kamplara ayıran fesatçıları lânetliyorum.

8. Ülke çapında millî ve toplumsal bir uzlaşma ve barış olmasını bütün kalbimle temenni ediyorum.

9. Türkiye’nin millî gelirinin yüzde 60’ının iki milyonluk bir egemen, mutlu, putlu azınlık tarafından devşirilmesine kesin olarak karşıyım. Sosyal adalet istiyorum.

10. Her türlü câhilliğe karşıyım. Yeni nesillerin, atalarının dedelerinin mezar taşlarını bile okuyamayacak kadar câhil bırakılmalarını protesto ediyorum.

11. Türkiye’nin en kısa zamanda Norveç, İsveç, Finlandiya, Almanya, Avusturya ve benzeri ülkeler gibi gerçek demokrasiye kavuşmasını istiyorum. Sahte vesayet demokrasisinden nefret ediyorum.

12. Medyadaki mafyalaşmayı ülkem, devletim, halkım için en büyük tehdit, tehlike, belâ ve felâket olarak görüyorum ve bu sahada en kısa zamanda demokratik yollardan ıslahat ve temizlik yapılmasını istiyorum.

13. Ülkemde kriptolar olmasını istemiyorum. Herkesin ya olduğu gibi, yahut göründüğü gibi olmasını istiyorum.

14. Kendilerini efendi, hakim, beyzade olarak gören; Müslüman halka ikinci sınıf vatandaş, sömürge yerlisi, parya ve zenci olarak bakan mütegallibeden nefret ediyor, onlara lanet ediyorum.

15. Türkiye’yi Japonya kadar ilerletemeyen, zenginleştiremeyen, önde koşturamayan asalaklara, sömürgecilere, ehliyetsizlere muhalefet ediyorum. Onlardan hesap sorulmasını istiyorum.

16. Türkiye eğitimini kasıtlı olarak çökerten, iflâs ettiren, bu suretle ülkenin geleceğini karartan alçaklara lânet ediyorum.

17. Bütün popülist, kirli, ehliyetsiz, düzenbaz politikacılardan, bürokratlardan, medyacılardan, aydın bozuntularından şikayetçiyim. Bu memleketin onların şerlerinden kurtulmasıni istiyorum.

18. Türkiye’yi kırsal kesim, taşra/varoş, gecekondu zihniyet ve kültürü bataklıklarına düşürenleri en büyük hain olarak ilan ediyorum. Bütün çare ve çözümlere başvurarak şehirli/medenî kültür ve zihniyete geçilmesini istiyorum,

19. Ülkemde medeniyet istiyorum, yüksek kültür istiyorum, yüksek ahlâk ve karakter istiyorum, sanat istiyorum, şehir görgüsü istiyorum. Güvenlik ve adalet istiyorum. Magandalık, zontalık, haydutluk, görmemişlik, türedilik, hırsızlık, rezillik istemiyorum.

20. Bütün tarihî arızaların, kazaların, kopuklukların tâmir edilmesini istiyorum.

21. Ülkemde tabular, insan haklarına zıt yasaklar, diretmeler, despotluklar, jakobenlikler, aşırılıklar istemiyorum.

22. Sokaklarda beyefendiler, hanımefendiler, küçük beyler, küçük hanımlar, büyük hanımefendiler, yaşlı beyefendiler görmek istiyorum.

23. Sevgili vatandaşlarımın konuşurken “Evet efendimli” konuşmalarını istiyorum, Lan, aha oha, he he he, ho ho ho gibi kaba ünlemlerle, homurtu ve böğürtülerle iletişim kurmalarını istemiyorum. Kibar, nezih, ince bir Türkçe ile konuşulmasını, yazılmasını istiyorum.

24. İdam cezasının geri getirilmesini ve âdil kanunlarla muhakeme eden âdil mahkemelerin kesin kararlarıyla, asılmaya layık olanların idam edilmesini istiyorum.

25. Velhasıl adalet istiyorum, güvenlik istiyorum, fazilet ve hikmet, medeniyet istiyorum, temizlik/şeffaflık istiyorum, vasıf ve keyfiyet istiyorum, insan haklarına saygı ve bağlılık istiyorum. Bunlarsız hayata hayat denmez ki...



En Çok Okunanlar...

BEĞENDİĞİM VİDEO 'lar... (Bazıları YalamaTube açıkken çalışıyor.)

BELGESEL 'ler...

*** TürkBirDev :




Daha geniş bilgi için : www.turkbirdev.org

********************

*** Steve Jobs Hayat Hikayesi (Macintosh ve Apple MiMARI)



********************

*** Almanya Gerçeği - Banu AVAR



*** Viyana'da Türk korkusu ve Patriğin ödülü. -BANU AVAR



*** İsveç 'in Nobeli (Nobel Ödülleri nedir.Birde bu açıdan bakın.) - BANU AVAR




********************

GARİP Neşet Ertaş Belgeseli -1 (Can Dündar 'ın hazırladığı belgesel sanırım 10 parça olarak YouTube 'da. Ben 1. yi koydum diğerlerini YouTube 'dan izleyebilirsiniz.)


********************

LOOSE CHANGE 11 Eylül Saldırılarına Farklı bir açıdan bakan çok ilginç bir belgesel.


*********************
MEVLANA
Mercan Dede - Ney ve Semazen Gösterisi Unıversiade 2005 - (Muhteşem Bir Gösteri)

***********************
Bir başkadır Türküler... (Görüntülü)

Ali Ekber Çiçek - Ağlama Gözlerin


*************************

Ali Ekber Çiçek - Haydar Haydar


***********************

Diğer Bloglarım...

Mizah: Özenle seçtiğim Fıkra, Karikatür ve komikler.
Karma: Karışık olanlar burada.
Faydalı Bilgiler : Benim faydalandığım her türlü bilgi.
Otomotiv : Otomotiv dünyasından seçtiklerim.
Fotograf : Ustalardan,İnternet 'ten ve Çektiklerimden...
Tarih: Sıkıcı olmayan, İlginç tarihi bilgiler...
YeniAnayasa: Yeni Anayasa tartışmaları burada.
Videolar : Komik , İlginç ve Değişik videolar...

Ziyaretçilerim...

Savaş Daima Acıdır... Ya Açlık...!!!

Savaş Daima Acıdır... Ya Açlık...!!!
Savaş'ın kötülüğünü ve Açlığı İki karede anlatmak...(Üst Foto : Kevin Carter_Sudan Alt Foto : Yıl 2003 Irak)

ads2

İnternet 'ten Siteler...

Bir zamanlar Sokağa Çıkma Yasağıyla Pazar Gününü Eve Hapsolarak öğrendiğimiz Nüfus bilgilerimiz şimdi bir tık ötede... Türkiye 'nin İllerinden Köylerine kadar Nüfusunu ayrıntılarıyla öğrenebileceğimiz bir site...
http://www.tuik.gov.tr/....
********************
KAN İhtiyacları konusunda yardımcı olmak için kurulmuş bir site... (Tabii üye olup yardımcı olursak.)
http://www.acilkanlazim.com/Default.aspx
********************
Pul Kolleksiyonu Meraklılarına.
http://www.turkpullari.com/
********************
Türk El Sanatları ile ilgili bir site.
http://www.turkelsanati.com/
********************
Eşref Armağan : Gözleri göremeyen bir insanın neler çizdiğine bir bakar mısınız.
http://www.armagan.com/
********************
Alternatif Medya 1 : MiniDEV
http://www.minidev.com/
********************
On-Line Dünya Atlası
http://plasma.nationalgeographic.com/....
********************
www.360tr.com (Panoramik Görüntüler)
http://www.360tr.com/
********************
Siyasal Ufuk Hareketi
http://www.suhareketi.org/
********************
Genç Siviller Hareketi
http://www.gencsiviller.net/
********************
YouTube Yasaklı iken girmek için :
http://www.ktunnel.com/
tıklayın ve önünüze gelen (url) boşluğuna
http://www.YouTube.com
yazın
ve begin browsing butonuna basın

Yasaklı Sitelere Girmek İçin

KULLANILABİLECEK BAŞKA BİR ADRES

Yetti.be | Özgür İnternet!

********************

Yaza Antremanlı girin...
http://majman.net/fly_loader.html

********************


Destekliyorum...

Pardus... Özgürlük İçin... Özgürlük için Pardus...